Ръждата по употребявана кола е често срещано явление. Купувачът знае това

...
Ръждата по употребявана кола е често срещано явление. Купувачът знае това
Коментари Харесай

Пет места в колата, които да проверим за ръжда

Ръждата по използвана кола е постоянно срещано събитие. Купувачът знае това и деликатно преглежда дъното, арките на калниците и праговете. Корозията обаче може да се скрие на най-неочаквани места. В бъдеще това ще докара до съществени проблеми, тъй като аварийните елементи и ремонтните действия стават по-скъпи. За това къде би трябвало да се огледа, с цел да се получи цялостна картина на положението на колата, ви описваме в този момент.

След обичайна инспекция би било добре да се инспектират тези места, които мнозина нормално подценяват, вярвайки, че там не може да има проблеми. Например, отворете вратите и ги огледайте от вътрешната страна. Факт е, че корите с твърда пластмаса от време на време изтриват боята до метал. И тук стартира корозията. Особено в долната част, покрай непрекъснато мокрите дренажни отвори.

Подобни проблеми са присъщи за доста използвани коли. Особено за тези от класа, разговорно именуван " джипове ". Ако на задната врата има аварийно колело, пантите отслабват и ръбът на вратата стартира да трие отвора. Но такива проблеми се случват и със страничните порти. Между другото, самите панти също ръждясват. В най-лошия случай се стига до разглобяване на вратата, което несъмнено вреди на джоба.

Не е неприятно да погледнете и под дръжките на вратите. Обикновено никой не прави това. Междувременно такива места се подлагат на всекидневно търкане, като и тук има същия проблем, както е разказано нагоре. Пластмасовите елементи на дръжката заради трептения постепенно унищожават боята и незабавно на това място се намества наслойка, написа automedia.bg.

И най-после, друга доста неприятна зона е точката на контакт сред предното стъкло и покрива на автомобила. Ако забележите даже леко отичане на боята, не се колебайте да поискате понижение на цената. Такива недостатъци демонстрират, че ветроупорното стъкло не приляга добре към рамката, а с цел да се в профил повредата, е належащо още веднъж да се отстрани стъклото, да се почисти мястото и да се сложи назад стъклото. Ясно е, че в този случай не може да се мине без съществени спомагателни разноски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР